Tambora

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na úvod

Koľko je žien na svete??? Nechce sa mi to teraz Googliť, a vzhľadom k miere mojej vyčerpanosti by som túto informáciu asi aj tak pokladala za bezpredmetnú a zajtra by som ju zabudla.
Ja som na úvod len toľko chcela, že som teda jednou z nich. Mám dve ruky, pravú a ľavú, aj keď občas obe ľavé, a miestami aj obe pravé. Som praváčka. A radšej ako ťukanie do klávesnice som v minulosti mala písanie atramentom. Do práce som bežne chodila z atramentovými prstami, na čo miestami zákazníci reagovali pobavene. (Taká veľká a píše atramentovým perom.)Ja som však mala rada tú farbu. Zvuk, ktorý atramentové pero vydáva, keď si tancuje pod mojou taktovkou po bielobielom papieri.
Písala som síce, že taká veľká.. no moja fyzická veľkosť je skôr priemerná. Také divoké, miestami divné čudo som. Vybudované hradby okolo mňa dokonale mystifikujú. Miestami je to v poriadku. Miestami nie.
A práve medzi tou mystifikáciou a realitou vzniká priestor, kde sa niečo deje. Kde sa čosi stvára. Kde sa tvorí príbeh. Osobnosť. Životnosť života.
A o tom bez atramentového pera možno písať chcem.
Netvrdím, že s absolútnou pravidelnosťou, na to som prilenivá, a nedisciplinovaná. Sporadicky. Pomaly. Skladať písmená do slov. A do viet. A do neucelených ucelených celkom. Celistvosť nechať tak. Nič nekončiť. Ono, veď ono to skončí všetko jedného dňa.
A dovtedy tu budem.
Ako sopka.
Miestami pokojná, spokojná. Miestami vybuchujúca, ničivá. No nie zničená.

O pochopenie mi nejde. Ani o publicitu. Tak ako ja, tak aj vy predsa máte svoje dôvody prečo ste tu, prečo píšete, prečo čítate... aj ja ich mám. Svoje. Za hradbami. Netreba vysvetľovať. Nebudem vysvetľovať. Možno nebudem ani komentovať. Som iná...

.. a s tou inakosťou občas k vám vpadnem. Či sa vám to páči, alebo nie.


Moje | stály odkaz

Komentáre

  1. Tambora,
    vitaj! Aj ja som si myslela, že som iná oko sväčšina žien. Po čase som tu zistila, že sme skoro rovnaké. S radosťami/starosťami bežných dní. S túžbou a láskou v dňoch sviatočných. S humorom i smútkom, keď čítame, alebo polemizujeme. A tak sa teším, čo sa skrýva pod "prebúdzajúcou sa sopkou".
    publikované: 30.06.2012 18:17:40 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014